Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Vegalangs på Opaker – Teppa gard

august 21 @ 12:00 - august 23 @ 16:00

 Årets Vegalangs på Teppa blir en helt unik opplevelse for sansene. Med idylliske Teppa Gard som ramme er det lagt opp et program som vil ha noe for alle og enhver. Stikkord for helgen er matkurs, ølsmaking, auksjon, låvefest, pub, hest og kjerre kjøring, bokashi kurs, kafé, historiefortelling, konsert med Det Daarlige selskab. Her er det mye som skjer, se program time for time HER

Fredagen starter klokken 12:00 med åpen kafé hvor det serveres grønnsakssuppe laget med økologiske grønnsaker fra Teppas eget grønnsaksland og hjemmebakt brød. På tunet foran Stabburet har utstillere bodene sine klare med spennende og interessante varer som innbyr til en hyggelig handel. Om ettermiddagen kan man delta på Bokashi kurs, og lære hvordan man komposterer matavfallet direkte i egen kjøkkenbenk. Klokken 18:00 åpner puben i låven og her blir det mulighet for å delta på ølsmaking, for siden å delta på Quiz med mye latter og moro. Grillene er tent og liflig duft av grillede hamburgere vil nok ligge som et deilig slør i sensommer natten.

Lørdagen begynner allerede klokken 9:00. Da åpner kaféen og samtidig åpnes det for mulighet til å se hvilke objekter som skal auksjoneres bort på dagens auksjon som starter klokken 10:30. Bord og stoler, antikviteter og nye ting, noe vintage og kanskje akkurat “en slik en” som du har lett etter skal auksjoneres bort. Auksjoner er alltid moro og denne auksjonen blir ikke noe unntak. Rundt klokken 13:00 serveres det lunsj fra kaféen i Fjøset, menyen er en rekke småretter som også blir tema på søndagens inspirasjonskurs “Årstidens Spiskammer”. Matkurset har kun plass til 10 deltagere, så her må du være tidlig ute for å få en plass.

Blant utstillerne kan du se knivsmeden smi mens jernet er varmglødene, jernstykker formes til vakre og helt unike kniver. Vikingdamene viser hvordan man farger garn og kanskje får vi besøk av ekte vikinger som ikke er redde for en slåsskamp i ny og ne. Om ettermiddagen serveres det bønnegryte fra kaféen, i låvepuben blir det ølsmaking og kvelden avsluttes med en ekte låvefest der livebandet “Det Daarlige Selskab” hyller Kim Larsen med en konsert med hans mange og deilige sanger. “Det beste til mig og mine venner” er ånden som denne festen holdes i. Fra kaféen serveres det nydelige retter laget av poteter og sensommer natten innbyr til en liten promenade, hånd i hånd med en hjertenskjær.

Søndagen starter klokken 12:00. Kaféen åpner og mang en festdeltager fra gårsdagens låvefest kan få seg en frisk kopp kaffe og litt å bite i. Utstillerne byr frem sine varer, håndarbeider, saft og grønnsaker. Fra butikken i Bestemorhuset høres latter og stemningen er god der det jaktes på kvalitetsklær og sko til fantastiske priser. Barn og voksne koser seg på tur med hest og kjerre. Høvdingen på Teppa holder historietime for store og små, med historier og anekdoter fra nær og fjern fortid. Klokken 13:00 starter inspirasjonskurs for å bruke årstidens råvarer “Årstidens Spiskammer” i Fjøset, og en og annen viking dukker kanskje opp for å slå av prat. Årets Vegalangs avsluttes klokken 16:00 og roen senker seg igjen over Teppa. Vi ønsker alle vel hjem og velkommen tilbake til neste år.

Her er utstillerne:

Frode Langerud     Smed, kniver, håndverk (lørdag/søndag) 

Vikingdamer           Vevde produkter, filleryer, farging av garn 

Wenche Sundby     Mote, klær, sko, tilbehør til konfeksjon 

Brita Ihli Gruhage Smykker 

Petter Alegre Jellum Saueskinn, sauer? 

Boye Tranum Hest og kjerreturer  

Kari Tranum Håndarbeider  

Aud Berit Johansen Bakevarer, håndarbeider (fredag/søndag) 

Jorun Elvhaug Saft, grønnsaker (fredag/lørdag) 

Irene Scharning Håndlagde gipsfigurer 

 

Detaljer

Start:
august 21 @ 12:00
Slutt:
august 23 @ 16:00
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
, , , , , , , , ,
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/Vegalangs-Opaker-1469780766457101/?ref=br_rs

Sted

Teppa Gard
Teppa veg 9
Oppaker, Viken 2166 Norge
Telefon:
91758258
Hjemmeside:
http://www.teppa.no/